După cum probabil vă închipuiți, după ce am fost diagnosticat cu leucemie acută, am avut de-a face cu multe metode alternative (naturiste sau homeopate cum li se mai spune). Niște controverse apărute recent în presă referitoare la o rețetă anti-cancer minune promovată de o persoană cu oarecare notorietate mi-au adus aminte de o întâmplare din perioada în care făceam tratament cu citostatice. Perioadă foarte neplacută de altfel, în care eram mai receptiv decât de obicei la aceste metode alternative.
Concret, un prieten bun mi-a spus de un produs naturist care ajutase o rudă apropiată să suporte foarte bine curele de citostatice necesare vindecării unui cancer convențional. Fiind o persoană de încredere am luat sfatul foarte în serios. Dar am căutat informații pe internet înainte să comand produsul. Și ce găsesc după câtva timp: pe lângă stimularea serioasă a producției unor celule importante în protecția organismului împotriva infecțiilor, produsul stimula producția limfocitelor T. Ori boala mea se manifesta prin celule canceroase derivate din limfocitele T. Deci produsul ar fi putut stimula și producția celulelor canceroase.

Iată deci care e utilitatea metodelor științifice de elaborare a unui medicament nou: primești un prospect cu efectele secundare și contraindicațiile. În cazul metodelor naturiste primești un singur lucru: promisiunea vindecării. Există multe tratamente și produse testate de generații întregi și despre care auzi de la mulți oameni; acelea au fost testate mult mai bine decât orice medicament și merită folosite. Dar eu am ajuns la o concluzie: natura te poate ajuta foarte mult în menținerea unei stări generale bune și implicit în prevenirea bolilor. Dacă ai însă o problemă serioasă de sănătate, cele mai eficiente soluții sunt cele testate în mod corespunzător.


7 comentarii on Medicina alternativa?

  1. Cristian spune:

    Corect! În fond și mătrăguna sau cucuta sunt naturale și nu cred ca le vrea careva.

  2. ada spune:

    Cred ca acum se numeste medicina complementara si nu alternativa, iar naturist nu inseamna acelasi lucru cu homeopat.
    Si pentru a face un tratament complementar ai nevoie de o consultatie la un dr specialist in aceste metode complementare.
    Cred, de asemenea ,ca orice specialist in medicina complementara este de acord ca in bolile acute sa foloseasca medicina alopata si ca adjuvante sa recomande si anumite produse naturiste.
    Este intr-adevar periculos sa iei anumite produse fara sa cunosti contraindicatiile, doar la recomandarea anumitor persoane. Se stie si ca fiecare persoana are reactii diferite la medicamente alopate, deci si la produsele naturiste se poate intampla la fel.

  3. Richard spune:

    Eu m-am tratat și am dus și mulți prieteni la tratament în China. Nu am avut leucemie dar un prieten cu valvă mecanică prin inimă deja făcuse vreo două atacuri cerebrale și și-a revenit spectaculos. Desigur, tot are valvă dar sângele lui e sănătos și se simte excelent.

Lasă un răspuns

*