Am tot amânat în speranța ca până la sfârșitul anului totul va fi clar. Nu a fost să fie totul foarte clar, pentru că în viața reală apar multe lucruri neprevăzute.

Dar nu vreau să se termine 2010 fără a face “bilanțul contabil”. Așa cum vă aduceți aminte, mi-ați oferit o sumă foarte mare de bani. Care m-a ajutat să mă vindec! Cum spuneam colegilor, sunt cele mai fericite sărbători pentru mine. Pentru că mă pot bucura din nou de viață și pentru că am învățat ce mare lucru e să fii sănătos. Și pentru asta vă mulțumesc mult de tot!

Trecând la lucruri concrete, din fericire intervenția și perioada post-intervenție au decurs fără complicații. Adăugăm faptul că italienii au avut niște “oferte speciale” pentru analizele post-transplant și ajungem la costuri rezonabile pentru un transplant de măduvă: 111.252€ (aici puteți vedea facturile emise de spital).  Trăgând linie, a rămas necheltuit echivalentul sumei de 45.655€, disponibil după cum urmează:

  • În conturile mele sunt 21.258$, 107.502 lei și 465€, proveniți din donațiile în conturi și prin PayPal.
  • În conturile fundației Licinium echivalentul a 4.400€, din donațiile făcute telefonic. Nu i-am recuperat încă datorită diferențelor de program dintre mine și Cosmin Jurcan, președintele Licinium, căruia îi mulțumesc încă o dată pentru ajutor.

Cum odată cu beneficiile vin și responsabilități pe măsură, eu sunt acum responsabil ca suma rămasă să-și urmeze și ea menirea: să facă bine. Cum anume oare? Eu consider că ar trebui să contribuie la modernizarea unei secții de hematologie și/sau transplant, astfel încât cei care or să fie în aceeași situație ca și mine pe viitor să poată fi tratați mai bine în România.
În acest sens, ideea mai veche a Asociației Române împotriva Leucemiei mi s-a părut extraordinară: crearea unui centru de excelență în România, unde bolile hematologice să fie tratate ca la carte, culminând cu o secție de transplant nouă, care să beneficieze de expertiza unor medici din străinătate cu o vastă experiență. Atât de bună mi s-a părut ideea încât m-am alăturat asociației acum câteva luni și împreună cu o echipa sufletistă lucrăm de zor la relansarea ARIL și la definirea foarte clară a proiectului. Așa cum spuneam la începutul post-ului, aș fi vrut ca în acest moment prezentarea oficială a proiectului să fie gata. Din păcate, va mai dura 2-3 luni până va fi clar definit și o să amân prezentarea detaliilor până în momentul acela.

Totuși, eu sunt doar “administratorul” acestor bani. Banii sunt ai voștri și m-aș bucura să aud și părerile voastre.


11 comentarii on La sfarsit de an facem bilantul

  1. Anonim spune:

    De acord, foarte buna ideea.
    Astept si prezentarea proiectului.

  2. Daniel, esti un mare om! Ne bucuram ca esti bine, asta conteaza cel mai mult. Ce au facut fetele nu se poate exprima in cuvinte si bravo lor ca ne-au tras pe toti alaturi de tine.

    Ai putea ajuta cazuri concrete, cum au facut #scurtpentruocauza. Dar cred ca ideea ta e mult mai buna, pentru ca faci un centru care va ajuta apoi sute de oameni, mult mai multi decat ai putea ajuta tu acum.

    Sa ne ti la curent cu ce mai faci si ce ajutor mai ai nevoie :)

  3. [...] This post was mentioned on Twitter by tudorg and Daniel Raduta. Daniel Raduta said: La sfarsit de an facem bilantul http://bit.ly/fvAkCw [...]

  4. Andra spune:

    Cred ca initiativa ta este una ce continua in spiritul cauzei pe care o sprijinim cu totii. Acum insa vom putea sustine mai multe persoane. Tot ce putem face este sa te sustinem in continuare si sa contibuim si noi la punerea in practica a proiectului.    

  5. corina spune:

    In primul rand felicitari… esti un model pt multi oameni datorita voitei si tariei de caracter de care dai dovada.

    Am aflat azi despre necazul unui prieten si el diagnosticat cu leucemie. http://www.reportervirtual.ro/.....mie.html...
    nu stiu daca el te-a contactat … dar cred ca i-ar prinde bine un mesaj de incurajare de la cineva care a trecut prin asta. Multumesc mult.

    • M-au contactat mulți alții, dar el nu. Din experiența mea și a altora, știu ca starea psihică diferă mult de la persoană la persoană și în momentele astea un pacient e o adevărată furtună emoțională. În acest context, deși pare cumva evident că i-ar face bine un mesaj de la mine, eu prefer să aștept ca el să-și facă cunoscută eventuala dorința de a comunica cu mine.

      • corina spune:

        Multumesc frumos pt raspuns… o sa ii transmit mesajul tau.. eu locuiesc la Paris acum si as vrea sa organisez o strangere de fonduri si aici. Cu riscul de a fi agasanta, as vrea sa te rog sa imi dai daca se poate un mail sau a data de contact a persoanei care a initiat campania ta… poate imi poate da niste sfaturi. Multumesc.

  6. [...] S-au adunat peste 150.000€ în mai puțin de o lună; detalii aici [...]

  7. Daniel Raduta spune:

    Corespondez deja cu Andrei. De altfel Diana Stoleru, prima responsabilă de campania mea s-a oferit din proprie ințiativă să-l ajute.

  8. simona a spune:

    multumesc mult ! dupa ce am lasat comentariul am intrat pe fb si am vazut ca esti in lista lui de prieteni !

Lasă un răspuns

*