Ce-o să faci peste 6 luni? Cum te vezi în următorii 3 ani? Și ce planuri ai pentru iarna viitoare?  Cred că sunt întrebări des întâlnite în conversațiile dintre prieteni, amici și cunoștințe, la interviuri și probabil în multe alte contexte sociale. Și răspunsul este de obicei unul lung, cu o descriere frumoasă a unor țeluri, cum vrei să ajungi la ele, cum îți imaginezi drumul și așa mai departe.

Am afirmat acum ceva vreme (și rămân la aceeași părere) că, atâta vreme cât voi dovedi leucemia, un lucru bun pe care l-a adus boala asta este că eu (îmi) răspund atipic la întrebările de mai sus. Confruntat fiind cu o incertitudine  peramanentă a timpului, 6 luni mi se pare mult, mult timp. Vorbeam cu cineva despre un moment care mi-ar plăcea să se petreacă peste 20 ani … și realizez deodată că pentru mine 20 ani înseamnă aproape o eternitate, că dacă peste 20 de ani s-ar întâmpla ce-mi imaginez eu acum, aș fi cel mai mulțumit om de pe pământ care ar ajunge la vârsta de 50 de ani. 
Așadar, îmi fac și eu planuri de viitor. Numai că sunt mult mai simple și nu mă obosesc să-mi imaginez decât foarte succint drumul necesar pentru îndeplinirea lor. În schimb am învățat să profit de ziua de azi, pentru că doar ea există cu adevărat. Într-o lume în care schimbarea e singura constantă, planurile noastre pot fi date peste cap cu prea mare ușurință. Și atunci zic că-i mai plăcut să mă ancorez bine în realitatea și lumea ce mă înconjoară azi, pentru că o să profit cum trebuie de ea, o să o cunosc mai bine și o să văd mai bine semnele schimbării.


9 comentarii on Ce-o sa fac peste 6-12-18 luni?

  1. Ce mișto e să nu știi ce o să faci peste 5 ani. E cel mai mișto :) Ce plictisitor ar fi să știi.

    • Daniel Raduta spune:

      Nimeni nu știe cu adevărat. Mie însă nu prea-mi pasă ce-o să fac peste 5 ani cu excepția unui singur lucru: să fiu sănătos.

    • Raluca spune:

      Uneori ar fi reconfortant sa stii macar cateva detalii.

      • Roxana spune:

        Nimeni nu stie detalii…nici cei care isi fac planuri, nici cei care nu isi fac. Partea buna e ca atunci cand o sa ajungi la 50 de ani nu o sa ai nimic de regretat traind viata zi de zi. Nu acelasi lucru pot sa spun despre cei care traiesc doar pentru planurile de viitor.

        Multa, multa sanatate ! :*:*:*

  2. Rodica spune:

    Ce o sa faci?!Ai face bine sa faci mai bine ca pana acum! ;)

  3. Cristina spune:

    Sa ne bucuram de ziua de astazi si sa multumim ca o avem… si tu stii de ce zic asta. Mantuitorul spune: “Nu va ingrijiti de ziua de maine, caci ziua de maine se va ingriji de ale sale” Matei,6,34

  4. Daniel Raduta spune:

    Bineînțeles că știu Cristina! Păcat că a trebuit să trecem prin încercări de genul ăsta ca să conștientizăm mai bine.
    Dar tot răul spre bine, nu? Acum că Răzvan e bine, parcă viața e și mai “vie” ca înainte, nu?

Lasă un răspuns

*