Știți ce se spune despre limitele corpului uman: că pot fi împinse incredibil de mult, cu ajutorul psihicului. Vă invit să citiți un excelent interviu cu Toma Coconea, omul care depășește limitele într-un mod aproape supranatural:

La 11 august 1999 Toma Coconea, campionul national la zbor cu parapanta avea bazinul fracturat si miinile rupte. Se ranise intr-un accident cu parapanta si era internat in spital. Si-a infasurat strins bazinul fracturat, a gasit un cal pe linga spitalul din Petrosani, l-a incalecat fara sa, s-a tinut de coama lui precum fetzii din povesti si-a ajuns in munti la niste prieteni care urmau sa se lanseze cu parapanta [...] în ziua aceea era eclipsa totala de soare; prietenii [...] l-au prins intre curelele parapantei si au facut, in tandem, manevre de lansare pentru ca Toma nu putea. Avea miinile rupte. [...] timp ce luna acoperea aproape cu totul soarele, Toma Coconea zbura.

Citiți interviul integral pe blogul Cristinei Bazavan.


11 comentarii on Nu exista “nu pot”

  1. marisa spune:

    Daniel, cu puterea gandului poti ajunge departe…..Poate ai timp sa rasfoiesti paginile cartii The secret.
    Pana acum ai dat dovada de multa intelepciune , iti doresc sa ai aceeasi putere spirituala si de acum inainte…
    Un sfat , o forma de rugaciune pe care si eu am invatat-o astazi:
    Gandurile noastre sunt rugaciuni deci, gandeste la viata pe care ti-o doresti nu la viata pe care NU ti-o mai doresti….

    • Daniel Raduta spune:

      Mi-este deja foarte clar că dacă tu nu vezi o viață înaintea ta, niște perspective, dacă nu ai niște așteptări, atunci practic nu-ți mai dorești cu adevărat să trăieșți.

  2. marisa spune:

    Ce am vrut sa spun…. ( e greu sa explici scriind ,s-ar intelege altfel daca s-ar vorbi) ,e ca si lumea in care traim….daca am vrea sa o schimbam ar trebui sa ne gandim la lumea pe care ne-o dorim nu la lumea pe care nu ne-o mai dorim,daca ne gandim la ce nu ne mai dorim nu se va schimba nimic , in schimb daca ne gandim la ce ne dorim atunci cu siguranta vom capata ceea ce ne dorim ….. tot ce este in aceasta lume este rodul gandurilor noastre . Daca toata lumea ar intelege aceste vorbe si le-ar pune si in practica cu siguranta lumea noastra ar fi cu totul alta..

  3. Cris spune:

    As vrea sa pot citi si un articol cu “nu exista “asta e”" – ci doar “Asta nu e ok – eu (cu tine si cu noi) o sa fac ceva sa o indrept”…

  4. Cris spune:

    Practic oriunde. Dar blogul tau e un exemplu de “se poate”…si este un exemplu bun. De curand stau de vb cu mai multe persoane in Ro…si din 5 in 5 fraze aud “asta e, asa e la noi, n-ai ce sa-i faci”….si ma intreb 2 lucruri – “chiar asa o fi?” “sunt eu oare in preajma unui grup de oameni nepotriviti?” si m-am uitat in jur…aparent e o stare destul de generala…si f contagioasa…

  5. Daniel Raduta spune:

    Cris, eu am întâlnit din fericire mulți oameni cu o atitudine constructivă. Deci aș putea spune că ești oarecum la locul nepotrivit. Dacă stăm însă să generalizăm, da, asta e modul de gândire al majorității românilor; “asta e, nu se poate, să ne întoarcem la ale noastre”.
    Dar cum ziceam … semne de schimbare se văd la unii oameni (din noua generație).

  6. micutta spune:

    Prieten drag si bun
    ce prin suflet minunat
    pe al meu l-ai castigat
    cu vorbe calde iti spun

    esti fiinta minunata
    inzestrata cu simtire
    ce imparti in jur iubire
    pur esti, si fara pata

    m-ai primit cu drag la tine
    eu un calator pribeag
    care astept ca peste prag
    sa-mi treci !..ca-mi va pare bine ! cu respect micutta

    • Nu pot să cred că-s chiar așa de minunat. Apropo, ne cunoaștem cumva?

      • MICUTTA spune:

        BUNA! Fiecare rasarit de SOARE sa-ti aduca o dorinta, iar fiecare apus, sa ti-o implineasca!Zambind printre lacrimi am simtit ca durerea e mai mica…Daruind am simntit ca singuratatea e mai putin dureroasa…Iubind am simtit ca nefericirea nu tine pentru totdeauna…Iertand am simtit ca ranile inimii pot fi vindecate…Rabdand am simtit ca fiecare clipa e pretioasa…Ascultand am simtit ca orice om are in inima uneori durere…Visand am simtit ca pot zbura…Nu ne cunostem eu am descris peroana ta din cea ce ai scris pe net am citit toate articolele si mi-au placut tare mult mi-as dori sa ne cunostem daca si tu vrei…

  7. MICUTTA spune:

    Dimineata aduce Speranta
    Dupa amiaza aduce Credinta..
    Seara aduce Iubirea….
    si
    Noaptea aduce Odihna…
    Va doresc sa le gasiti pe toate mereu!
    Daca va fi sa-ti doresti sa fi fericit doreste-ti in fiecare zi
    Da sansa fiecarei zile sa fie cea mai frumoasa din viata ta.
    Bucura-te de viata ta! si nu uita:
    “Ceea ce nu imbratisezi nu poti vindeca”

Lasă un răspuns

*