În secția de hematologie și transplant de aici de la San Raffaele sunt vreo 25 de asistenți medicali, mai mult de jumătate din ei fiind tineri italieni care au făcut o școală specială pentru pregătirea ca asistent. Cu alte cuvinte, se poate spune că și-au ales meseria asta. Asistenții medicali (ca peste tot de altfel) sunt cei care interacționează cel mai direct cu pacienții; nu e o secție “ușoară”: uneori ai de-a face cu pacienți aflați în situații în care nu se mai pot mișca, sau cu tot felul de complicații. Iar munca lor ca și asistenți acoperă îngrijirea completă a acestor pacienți, ce include multe aspecte pe care cred că majoritatea dintre noi le-ar considera cel puțin respingătoare. Ei bine, asistenții de aici fac tot ce trebuie fiind tot timpul bine dispuși și cu zâmbetul pe buze; ceea ce mie îmi spune că sunt oameni care și-au găsit menirea în a îngriji alți oameni. Și cred că-ți trebuie mult curaj să urmezi calea asta.


14 comentarii on Respect pentru asistentii medicali

  1. Danut spune:

    iti trimit niste mere rosii (virtuale), culese direct din livada, sa treci si examenele care mai vin. doar am trecut noi dce-ul :)
    sa fii bine !

  2. Maia spune:

    Daniel, sunt doar la un pas de tine, in Torino, si in fiecare zi deschid blogul tau in cautarea unei vesti bune, cat mai bune. Stii, parintele Calciu Dumitreasa, care a trecut prin chinul inchisorilor comuniste, spunea ca atunci cand ne este greu, sa mergem cu ochii mintii sub cerul instelat si sa ne gandim, ca in intreg universul noi suntem doar un punct, dar suntem singurii constienti de existenta noastra…trebuie sa fii puternic pentru Vladut si pentru toti cei ce te iubesc! :)

  3. Daniel Raduta spune:

    Vorbe adânci, profunde ai citat aici. Mulțumesc, m-au pus pe gânduri.

  4. Horia spune:

    fac o gluma, in incercarea de a te inveseli putin:
    lasa asistentii…zi si tu de asistente :) \

    Multa sanatate!

    • Daniel Raduta spune:

      Păi majoritatea asistenților sunt foarte tineri (25-30 ani). Spre deosebire de ce vedem pe la noi, aici sunt și bărbați asistenți. Dar totuși cele mai multe sunt femei. Și pe secția asta ăștia aleargă tot timpul, deci sunt foarte în formă. Atât doar că nu le văd decât ochii, că poarta mască tot timpul.
      Satisfăcut :-) ?

  5. maria spune:

    Astazi la Bucuresti s-a stricat vremea si toamna tarzie isi arata colti.Am ajuns mai tirziu la servici si am avut timp sa privesc cerul si de afara din cladire.Chiar si asa urit si frig tot este bine.Vreau doar sa-ti spun ca sigur trebuie sa reusesti sa vezi frumusetea zilelor si sa mergi mai departe , trebuie sa vina si soarele si pe strada ta.
    Rabdare si intelepciune scumpul meu!

  6. maria spune:

    Cu tot dragul.Vreau doar sa invingi obstacolul acesta si sa vii acasa dragul meu.
    Sa vii sanatos la familia ta care te asteapta.
    Iar eu sa ma bucur din toata inima ca ai reusit.

  7. FLORENTINA spune:

    BUNA ZIUA DRAGILOR! SA NU CUMVA SA CREDETI CA NOI SUNTEM DEPARTE DE VOI!NU!VREAU SA VA SPUN CA NU TRECE NICI O ZI IN CARE SA NU NE GANDIM SI LA VOI , INTREBINDU-NE CUM VA ESTE, CE FACETI.,DACA MAI AVETI RESURSE DE RABDARE,DE PUTERE DE TARIE? NE ESTE TARE , TAARE DOR DE VOI! VENITI ACASA , IESITI DIN LUMEA ACEEA ,DARIA IL ASTEAPTA PE VARUL EI VLADUT DACA S-AR PUTEA SA IMPODOBEASCA UN BRAD MARE DE SARBATORI!

  8. pn.lucian spune:

    Salut Daniel,
    te rog sa ma contactezi pe mail, eu sunt la inceputul luptei as dori niste sfaturi.

    Merci

  9. dan spune:

    Daniele, iti doresc tot binele din lume si sa crezi in steaua ta! Noi credem!

  10. Draguta spune:

    Doresc ca tot ce ti se intimpla zi de zi sa fie de bine si sa apari cit mai curind cu vesti bune si plin de incredere.Multa sanatate rabdare si speranta.

Lasă un răspuns

*