E mesajul lui catre mine si catre voi toti.
In ultima saptamana, de cate ori am vorbit, Madalin mi-a zis mai mult ca oricand sa ma bucur de viata.
As mai adauga: Imbratisati viata si lasati-o sa va imbratiseze. Iubiti-o azi si maine, dar mai ales azi, pentru ca de ziua de maine nu sunteti siguri. Luati cu ambele maini ce va ofera si oferiti la randu-va. Pretuiti-o. Este cel mai minunat dar pe care il primim vreodata.

Nu e loc acum de furie, de intrebari cu “de ce”. Le-am pus si noi vreme de aproape 3 ani, uneori mai mult, alteori mai putin. E loc de Dumnezeu, de liniste si de acceptare. Intr-o cursa nebuna, cel putin nebuna in sufletul meu, cand si avionul parea ca se misca cu viteza melcului, iar taxi-ul de la aeroport la spital chiar statea pe loc, Dumnezeu ne-a aratat din nou clar ca ne iubeste. Si ne-a lasat ragaz cateva zeci de minute sa putem rememora inca o data, zambind, clipe minunate pe care le-am trait impreuna timp de 12 ani.

12 ani. E mult, e putin? Ce conteaza! Ce e mult si ce e putin? E atat cat e! Si a fost minunat! Eu una sunt recunoscatoare pentru acesti ani. Pentru ca am iubit si am fost iubita din tot sufletul. Pentru ca am avut alaturi un om extraordinar, care a iubit viata nespus. Sunt recunoscatoare pentru ca Dumnezeu mi-a ascultat ruga ca fiul nostru sa semene cu tatal lui, fara sa stiu ce va urma. Va sunt recunoscatoare voua pentru ca prin solidaritatea voastra ne-ati oferit un ragaz sa strangem amintiri in trei: botezul, plimbarile lungi pe malul marii in prag de toamna, Craciunul din 2010 cu miros de cozonac in casa si brad impodobit.

Cu toata tristetea din suflet, cu tot dorul de el, dar cu acceptarea voii lui Dumnezeu, va spun ca o sa ma bucur de viata. Cel putin o sa incerc. Incet, incet voi reusi. Si cand voi reusi, o sa ma bucur dublu, purtandu-l si pe Madalin in suflet, gandindu-ma si la lucrurile dragi lui si facandu-le.

Si v-as propune sa inlocuiti lacrimile, furia si intrebarile cu cate o amintire frumoasa a fiecaruia dintre voi cu Daniel Madalin. Si sa o asterneti pe hartie. Si cand veti veni sa va luati ramas bun de la el (va voi anunta cand si unde) sa o lasati in dosarul care va astepta cuminte amintirile voastre.
O sa-l pastrez temeinic, iar cand Vladut va mai creste si va intelege, o sa-i citesc ce ati scris si astfel isi va crea imaginea minunata a tatalui sau. Va realiza cata lume l-a iubit, l-a pretuit, l-a admirat pe tatal lui. Si mai ales de ce.

Si ca sa va conving ce ati reusit sa faceti prin solidaritatea voastra, priviti aici:

Cred ca spune totul.
Si nu plangeti. Madalin e liber acum. S-a dus lin, impacat si linistit.


51 comentarii on Bucurati-va de viata!

  1. [...] o dovada, daca mai era nevoie. Eu am avut noroc, el nu . Bucurati-va de viata (o spunem mereu, uitam doua zile mai incolo…) Share…ShareStumbleUponDiggEmail Filed [...]

  2. arakelian spune:

    Dumnezeu sa te ierte!

  3. gabriela spune:

    Buna Raluca,
    Condoleante , iti doresc multa putere, stiu ce simti, sotul meu Manu s-a dus la Domnul luna trecuta, in 25 aprilie. La fel ca Daniel, recidiva dupa transplant…… Ei doi au vorbit intr-un timp pe skype , sotul meu prindea curaj dupa ce vorbea cu Daniel.Noi avem o fetita de 4 ani.
    Scrie-mi daca vrei pe mail
    Curaj !

  4. Silviu spune:

    Daca Daniel a reusit sa ajunga la starea de impacare si liniste inseamna ca a atins niste trairi spirituale foarte, foarte inalte!
    Mi se rupe inima de fiecare data cand ma uit la poza sa cu Vladut. Il vad pe al meu Vladut zambind in acelasi fel.

    Dumnezeu sa-l ierte pe Daniel, iar pe Vladut sa-l faca mare si sanatos alaturi de puternica Raluca!

  5. Silvia spune:

    Iti doresc multa putere Raluca ,desi nu ne cumoastem v-am urmarit”povestea” de la inceput, m-am bucurat si am plans cu voi ,stiu prin ce treci.Dumnezeu sa-l odihneasca.

  6. Cristina spune:

    Imi pare atat, atat de rau…sper sa fie linistit acolo unde este!

  7. Anda Stirbu (Drugau) spune:

    Sincere condoleante! Tare rau imi pare si nu imi vine sa cred…
    Dumnezeu sa il odihneasca!

  8. Dan spune:

    Nu te cunosc si nu l-am cunoscut pe Madalin. Am ajuns aici din intamplare, urmand un link de pe Facebook.
    Nu am avut cum sa nu vars o lacrima, cuvintele tale au fost minunate.

  9. Mihaela spune:

    Cum am putea sa nu plangem…

  10. [...] cu ce cuvinte să-l înveselesc, sfârşea prin a mă înveseli el pe mine, fiindcă tatăl tău avea acest dar de a spune lucruri bune şi înţelepte celor din jur, de a le transmite din curajul lui, din [...]

  11. Kengu spune:

    Raluca, Vladut si Daniel,

    Nu ne cunoastem, dar simt ca v-am cunoscut un pic virtual in ultimele cateva luni. Va port in suflet pe toti 3 si pe familia voastra zilele astea…si sper sa aveti numai parte de bucurii si multa, multa sanatate de acum inainte – Vladut si Raluca alaturi de bunici, unchi si multitudinea de prieteni buni, iar Daniel de acolo de unde e privindu-va si mandrindu-se cu voi.

    Numai bine!

  12. Luky spune:

    Dumnezeu sa-l odihneasca si sa-l aiba in paza Lui! Dany a fost si va fi mereu mandria familiei noastre! Mi-l aduc aminte pe Dany, cand eram mici si copilaream in vacantele de vara si de iarna la Lunca Frumoasa, cum se lasa asa de greu convins sa iasa la joaca cu noi, fiind preocupat intotdeauna de studiu si nu de “a pierde timpul cu niste copii fara minte”, asa cum ne spunea mereu :) ) Mi-l amintesc pe Nea Zaharia cum il obliga sa iasa afara si de fiecare data cand o facea, reusea sa-si sparga capul cu vreo piatra, se alegea cu o vanataie sau o julitura, ne arunca o privire dura si apoi pleca inapoi in casa =)) Ne-am mandrit mereu cu el si o vom face in continuare, cand vorbeam sau se vorbea despre el toata lumea asculta cu atentie si ce spunea Dany era litere de lege. Sunt mandra ca am avut un var ca el si il vom avea mereu in amintirile noastre si va ramane mereu, pentru noi, cei ce am crescut impreuna cu el, un exemplu. Iar tie Raluca, iti doresc putere, incredere in tine, multa sanatate si fie ca Vladut sa-i pastreze pe vecie memoria vie tatalui sau. Au fost cuvinte simple, dar spuse cu tot sufletul! Te imbratisez cu drag!

  13. Alexandru spune:

    Regrete ETERNE

  14. Andrei spune:

    Regrete ETERNE.
    Imi pare rau de el.
    Dumnezeu sa-l odihneasca.

  15. Ralu I. spune:

    Life it`s not fair!
    Sincere condoleante! >:D<

  16. Andrei spune:

    Dumnezeu sa aiba grija de el si s-al odihneasca

  17. mihaela spune:

    dumnezeu sa-l odihneasca in pace!!! cum sa nu
    plangem

  18. aura spune:

    Imi pare tare rau …Dumnezeu sa-l odiheasca !

  19. Ionut Popescu spune:

    Sincere condoleante!
    Daniel m-a sustinut si m-a incurajat si pe mine…suportul lui m-a facut sa trec mai usor peste anumite momente.
    Imi pare nespus de rau…

    Dumnezeu sa il odihneasca in pace!
    Multa sanatate si putere Ralucai si lui Vladut!

  20. [...] Si ca sa vedeti ca astfel de actiuni nu sunt in zadar, va invit sa citit aceste randuri scrise de Daniel Raduta. [...]

  21. [...] nu te poţi lupta cu moartea, ci te poţi lupta doar pentru câteva momente de viaţă în plus. Aşa cum spunea şi Daniel. Poate că asta ar fi singura alinare şi cel mai bun [...]

Lasă un răspuns

*