Da, simt că trăiesc un coșmar permanent de câteva săptămâni bune. Acest transplant cu compatibilitate parțială se pare că este într-adevăr foarte dur. Nu cred că are rost să intru în detalii despre starea mea fizică … cum zicea o prietenă supraviețuitoare a leucemiei, tratamentele pentru boala asta sunt chinuitoare, umilitoare, degradante. Dar … ai ales când ți se oferă o oportunitate de a elmina boala? 
Sunt deci încă în spital și cred că nu voi ieși prea curând … tot felul de efecte secundare mă țin aici, într-o stare aproape de agonie. Luni urmează o analiză importantă care ar trebui să vadă cauza celui mai dur dintre efectele secundare și să sperăm că va începe cât mai curând tratamentul potrivit.

Un coșmar … singur într-o cameră, după atâtea luni, chiar ani de tratamente; energia pozitivă e pe ducă, secată. Cum o să arate viitorul pentru mine? Am o familie, afectată și ea profund; cum o să arate viitorul pentru ei? Degeaba totuși mă gândesc așa de mult la asta; cum bine spunea o bună prietenă, viitorul ăla e total neprevăzut; singurul lucru sigur e prezentul. Deocamdată sunt încă aici în prezentul ăsta, îi trăiesc suferințele; și aștept un prezent mai bun.


18 comentarii on Un cosmar

  1. Monica spune:

    strange din dinti si gandeste-te ca maine va fi o noua zi. Nu este un prezent pe care sa te concentrezi.Crede-ma ca functioneaza. Concentreaza-te pe ce ai de pret: o sotie nemaipomenita, un copil extraordinar, o noua viata care te asteapta. Trebuie sa accepti ploaia pentru a vedea curcubeul. Si va veni acest curcubeu, si va avea culori mai intense decat oricand. Am o prietena care a avut cancer uterin si spunea ca dupa ce a putut merge la toaleta singura a realizat ca acest moment reprezinta cea mai mare fericire. Am o alta prietena care nu a putut manca o perioada, si spunea ca supa de pui pe care a mancat-o la spital, i s-a parut cea mai rafinata mancare…si era o mancare de spital….Valorile hematologice cresc si odata revenit la o normalitate, chiar si relativa, te vei simti mai bine. Deja este extraordinar faptul ca poti bea apa si poti gusta mancarea. TOTUL VA FI BINE, mainile sus si striga cu mine TOTUL VA FI BINE. Daca-i musai, cu placere (cum spune ardeleanul)

  2. Cristina spune:

    Curaj!Un citat care mi-a placut “If you are going through hell, keep going!”.

  3. Alis spune:

    Nu știu ce să scriu pentru că îmi dau seama că aproape nimic nu se compară cu starea prin care treci tu. Totuși nu pot să trec mai departe din pagina aceasta de net fără să scriu ceva după ce am citit (și mai ales că citisem și în decembrie postarea anterioară “Un nou început”). Știu cum e să ai în familie pe cineva care se luptă cu o boală foarte grea și urâtă.
    Sper să îți fie din ce în ce mai bine. Sper ca într-adevăr să fie un nou început pentru tine și familia ta, un început de care să vă bucurați împreună.
    Doamne ajută!

  4. Anka spune:

    Dupa cum spunea si Monica trebuie sa te gandesti ca ai pentru ce lupta si ca fiecare zi este inca o mica batalie castigata in lupta cu acest dusman nemilos.
    Iar in ceea ce priveste prezentul si viitorul era o vorba ceva de genul: “go for it now. the futere is promised to no one”

  5. Rodica spune:

    Faptul ca ai reusit sa scrii cateva cuvinte aici e mare lucru!Alte cuvinte sunt de prisos!
    Si stii reclama ,mai tarziu si degustarea ;) ” Keep walking”!

  6. steluta spune:

    nu te da batut! ma gandesc la tine si la raluca mereu si va tin pumnii, sa treceti peste perioada asta cu bine.

  7. D.M. spune:

    Daniel, cred ca iti este enorm de greu, dar faptul ca reusesti sa ne scrii ma bucura si ma rog sa iti dea Domnul putere, tie, si familiei tale. Totul este in mainile Lui! Ai incredere si rabdare in suferinta! Va fi bine! Cu mult drag…:)

  8. Ionut P. spune:

    Daniel iti doresc sanatate multa si putere fizica si psihica, atat tie cat si familiei, sa depasiti cu bine perioadele astea urate! Doamne ajuta! ***KEEP ON FIGHTING MAN !!! *** suntem alaturi de tine, dar numai tu esti cel care iei boala in piept, te lupti cu ea si TOT CEL CARE O VA SI INVINGE!!!

  9. Andreea spune:

    Ma intristez de fiecare data cand ma gandesc prin ce treci si in acelasi timp ma bucur ca ai sansa sa poti lupta. Alti bolnavi de cancer nu au aceasta sansa. Numai tu stii cat de greu e sa lupti cu aceasta boala, noi ceilalti vedem doar “varful aisbergului”. Dar avem incredere in tine ca vei reusi sa invingi si stam pe margine si strigam: “Haai Madalin! Inca un pic si invingi! Haai Madalin! Haai ca poti! Haai Madalin! Noi te iubim!”.

    Cauta in fiecare zi ceva marunt de care sa te bucuri si sa iti aduca un zambet pe fata ca sa treaca mai usor zilele!

    Ne vedem la aeroport peste 3-4 luni cum zicea Raluca! E stabilit!

  10. Ofelia spune:

    Dumnezeu sa-ti dea putere sa treci cu bine peste tot. Sa depasesti aceasta perioada cumplita si sa reintregiti cat mai curand buchetelul vostru frumos: tu, Raluca si micul vostru print.
    Departe de aceste suferinte si incertitudini, sa traiti multi ani tihniti, sa imbatraniti impreuna, sa va leganati nepoteii pe genunchi.
    Nu te lasa, nu lasa deznadejdea sa se cuibareasca in sufletul tau!
    Trebuie sa valorifici aceasta oportunitate de a scapa de boala, trebuie sa gasesti resurse sa continui lupta!
    De cate ori ma uit la poza ta din avatar (nu te-am mai vazut de cand erai copil) expresia chipului tau imi da o maxima stare de bine; ai atitudinea unei pisicute pusa pe joaca, gata sa faca urmatorul salt…
    O pisicuta care sigur are cele 9 vieti in dotare!

  11. ciprian spune:

    FII TARE..
    Incearca sa nu te mai gandesti la tine , la starea ta …. gandeste-te la familia ta…. fii tare pentru ei…. o sa vezi ca o se te faci bine…

  12. maria spune:

    Nu te da batut!Incearca,crede si spera!Stiu eu pe cineva care nu s-ar da batut,ar spera,ar crede si ar merge mai departe.Toate gindurile bune sunt cu tine si cu incercarile astea supra omenesti pe care le traiesti.
    Nimic nu trebuie sa te opreasca sa mergi mai departe,pentru familia ta,pentru al mic care te asteapta si pentru noi care ne rugam pentru tine.

  13. Laura spune:

    Trebuie sa fii puternic in continuare! Ne gandim la tine si te sustinem, iti suntem alaturi asa cum putem, cu un gand bun si cu o rugaciune. Multa sanatate si putere!!

  14. Raluca spune:

    Hai Madalin! Hai Raluca! Haideti – puteti! Trebuie sa puteti! Va fi mai bine – aveti INCREDERE!!!! Cu drag, Raluca

  15. Adriana spune:

    Curaj! Este frumos ceea ce este dupa. Iti vorbeste o supravietuitoare a cancerului. Nu te lasa. Nu esti singur. Dumnezeu este cu tine. Cere-I orice! Poate orice! Nu te lasa. Sunt cu gandul alaturi de tine. Cu drag, Adriana.

  16. Adela spune:

    „Pot totul în Hristos, care mă întăreşte” (Fil. 4:13)

  17. maria spune:

    Inca o zi cu binecuvintarea Domnului si cu toate incercarile pe care le avem cu totii.Tu mai mult ca oricare dintre noi trebuie sa te intaresti in credinta si sa mergi mai deparete.Asteptam cu toti rezultatul analizei de ieri si sa incepi sa mergi inainte cu bine.
    Suna ciudat din partea mea sa te invat eu pe tine ce sa faci,dar trebuie sa existe motivul pentru care sa vrei sa mergi mai departe,sa te faci bine.

Lasă un răspuns

*