Am mai bifat astăzi încă o vizită la medici și o prelevare de sange. Totul pare să meargă bine deocamdată, sunt externat deja de 10 zile și plimbarea zilnică se lungește din ce in ce mai mult, semn ca încep si mușchii mei să dea semne de înviorare. Singura problemă este că transplantul pare a fi dus la intensificarea unei sensibilități a pielii pe care o aveam și înainte dar care acum se manifestă în fiecare zi. Cauza e neclară și pentru medici, așa că … o să monitorizeze situația. Mica bucurie de azi e că n-o să mai iau 13 pastile pe zi, ci doar vreo 10.
Noutățile cu adevărat importante or să fie lunea viitoare, când voi discuta cu medicul rezultatele primei analize de măduvă de după transplant.


19 comentarii on Noutati si … nu prea

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by dianastoleru and Daniel Raduta, andreea. andreea said: RT @dianastoleru: bwahahaha RT @draduta: Salutare tutror. De azi revin si pe twitter, ca sa nu patesc ca Iliescu … http://bit.ly/a1LxeD [...]

  2. Alina spune:

    Sanatate multa!

  3. Jonathon spune:

    Daniel,

    I’m glad to hear you’re progressing well. It will take a LONG time for your muscles to return to somewhat normal. I’m one month away from my transplant’s one year anniversary and I still have some muscle fatigue and neuropathy. But it’s getting better every day. I’m able to do almost anything I want now. It just takes time. Hang in there! You’re doing great!

    ~Jonathon

    • Daniel Raduta spune:

      Looks like you’re doing good too; I hope you will do perfect by the time of your anniversary.
      My biggest problem right now is a strange skin problem that doctors can’t diagnose until now. I hope it is something that will vanish once the body and the new cells get used to each other.

      • Jonathon spune:

        I had a similar issue with my skin shortly after my transplant. I developed a rash that spread all over my entire body. Took weeks to get rid of with steroids. I also developed a sensitivity to the sun. I burn easier now, so I’ve been going through sunscreen lotions like crazy. My doctors couldn’t diagnose my skin rash either. I even saw 3 different dermatologists. With the help of steroids, it went away on its own.

        ~Jonathon

        • Daniel Raduta spune:

          I think my problem is even more insidious. It manifest in certain situations by giving me some weird sensations and sometimes a rush appears but it disappears when the sensations stop. The problem is that sometimes the sensations are powerful and make me somewhat sick. And the sickness last much longer that the sensations.
          So that’s why the doctors couldn’t establish a diagnose. For now, they just want to monitor this situation.

  4. Cami spune:

    Hiiii, Daniel!
    Ma bucur sa citesc vesti bune si suntem, cu gandul, alaturi de tine!
    Multa , multa sanatate!

  5. Lavinnia spune:

    Mult succes, sa te faci bine! Stiu ca poti!

    Multa multa sanatate iti doresc..

  6. Aaaaa! Păi aici este vorba de progrese serioase: o plimbare alunga norii de pe cerul sufletului şi aduce zâmbetul pe buze, ceea ce este minunat. Si cand il vei avea alaturi si pe micul tau prinţ vei fi de+a dreptul fericit.
    Firesc, în cazul tău nu se merge pe presupuneri, dar eu sunt optimistă şi în privinţa acelei sensibilităţi a pielii de care vorbeşti şi care cred ca va dispare indată ce se va normaliza hemoleucograma. Eu gândesc că în acest stadiu este o reacţie firească a organismului. Medicii tăi ştiu mai bine şi vor avea grijă ca totul să fie bine. Fii încrezător in continuare aşa cum ai fost până acum, iar noi, cei mulţi necunoscuţi, iţi suntem alături. Multă sănătate.

  7. [...] Daniel Răduţă – este acolo prin conjunctură, deci nu se pune [...]

  8. Nicoleta spune:

    Buna Daniel,

    Ma bucur nespus sa aflu vesti bune. Cu siguranta perioada imediat urmatoare transplantului este una plina de emotii, griji si foarte sensibila, dar trebuie sa fii optimist si sa lupti in continuare. Este calea catre bine pe care trebuie sa o urmezi.
    Referitor la sensibilitatea de pe piele, au luat in calcul si posibilitatea unei forme mai deosebite de GVHD sau poate un efect secundar al radioterapiei/ chimioterapiei?

    Multa sanatate!
    Nicoleta

    • Daniel Raduta spune:

      Multumesc pentru gandurile bune.
      Au luat in calcul tot ce puteau … si nu prea au putut identifica cauza; doar presupuneri. Dar fiind insa ca e ceva care nu ma afecteaza foarte tare, solutia pe termen scurt este … monitorizarea.

  9. Alin spune:

    Salut Daniel, un anunt umanitar al unei fetite de 22 de ani, fiica unui profesor din Scoala Nr 15, Buzau, diagnostica cu leucemie acuta:

    Profesor pensionar de matematica, Radu Ion (scoala nr.15 Buzau)

    Rog in genunchi pe aceasta cale elevii si parintii care ma cunosc sau m-au cunoscut sa ma ajute sa-mi salvez fetita in varsta de 22 de ani, studenta anul IV la Facultatea de Farmacie, BOLNAVA DE LEUCEMIE ACUTA.

    Pentru aceasta va implor sa depuneti in contul umanitar :

    Radu Diana Anca

    Banca INTESA SAN PAULO sucursala Roseti

    RO86WBAN2511022097800282 (EURO)

    RO09WBAN2511000097800282 (RON)

    ORICE SUMA DE BANI

    MA PUTETI CONTACTA LA TELEFON 0238727195 : 0751760757

    SI LA SCOALA NR.15 BUZAU IN ZILELE DE MARTI (14-15) MIERCURI ( 14-15)

    JOI (13-16)

    DUMNEZEU SA VA AJUTE!

    DUMNEZEU SA MA AJUTE SA-MI SALVEZ FETITA

    • Daniel Raduta spune:

      Mi-au mai scris 2 persoane (pe mail) in legatura cu acest caz. Eu le-am raspuns, dar mai departe nu am mai primit nici un semn.

  10. prietenii spune:

    iubita noastra prietena diana ne-a parasit!

    • Daniel Raduta spune:

      Nu mai am ce comenta la vestea asta… Din pacate, n-am mai primit nici un email de la colega ei care mi-a scris acum ceva timp si nu mai stiu ce s-a intamplat intre timp.

      • prietenii spune:

        diana a luat o infectie din spital, a fost plimbata prin bucuresti, de la coltea la bals si inapoi la coltea; se pare ca inca o data sistemul din rom ne-a dovedit ca suntem lipsti de orice ajutor; nu au avut loc la terapie intensiva pentru ea, ironia sortii este ca respundea la tratament si astazi ar fi fost printre noi daca spitalele din rom si-ar merita numele de “spitale” si nu de “morgi”.

        • Daniel Raduta spune:

          Dumnezeu s-o odihneasca.
          Nu mai e nimic de zis … poate noi cei care am avem norocul sa fim in viata sa fim in stare sa schimbam lucrurile.

  11. grace spune:

    Dumnezeu s-o odihneasca in pace!! :( ((

    ZBOR FRANT…
    de Adrian Paparuz

    De azi vei zbura spre alte zari,
    Chiar daca aripile iti vor fi ranite,
    Chiar daca pe campia pe care te-ai odihnit
    Puii tai fara aripi te vor privi lacrimand
    Pana cand te vor pierde-n albastru…

    De azi vei uita(Oare cum vei putea?)
    Toate amintirile unei vieti atat de frumoase
    Vei zbura razand, alaturi de strainul din inima ta
    Cladindu-ti fericirea din lacrimile noastre
    Poate chiar vei reusi sa razi…

    In fiecare clipa din care ti-au ramas
    Poate candva insa,atunci cand puii tai vor avea aripi
    Si vei vedea sa zbori cu ei macar o singura zi,
    Vor rade la fel de frumos si ii vei privi straina
    Cum se vor pierde-n propriul lor albastru…

    Adio…caprioara frumusica!..:(((( Ramai cu bine..

Lasă un răspuns

*