E o vorbă cum că istoria se repetă. Cum că oamenii acționează în același fel în situații asemănătoare, indiferent de epocă.
Am descoperit internetul de ani buni. Și în multe rânduri am auzit vorbindu-se de problema avalanșei de informații disponibile în imensa rețea web. Cât de multe informații sunt și cât de greu este să găsești informația de calitate. Între timp motoarele de căutare s-au tot perfecționat, dar în final tot utilizatorul final trebuie să-și găsească timp să cearnă informația. Problema e că mulți nu acordăm timp suficient acestui proces și de multe ori alegem sursa cea mai la îndemână.
Astăzi, cu toții folosim rețelele sociale; Facebook și Twitter sunt cele mai cunoscute exemple. Numai că, în goana de a fi conectați, se întâmplă să scăpam printre degete informația cu adevărat importantă. La ce bun 500 de conexiuni pe Facebook dacă nu ai văzut ce a spus un bun prieten pentru că mesajul lui era ascuns printre zecile de mesaje venite în ultima oră de când nu ai mai verificat contul? Fiecare rețea socială are facilități cu care poți filtra conținutul (de exemplu listele de pe Facebook), dar câți le folosesc?


2 comentarii on Istoria se (tot) repeta

  1. Vali Danielescu spune:

    Ai folosi facebook pentru a obține o informație? Nu de alta, dar feed-urile, cred eu, au un alt scop. Cel puțin pentru mine.

    Poate sunt eu demodat dar tot bătrânul telefon sau o discuție la o bere este de bază dacă vrei să afli o informație de calitate.

    O zi cu soare!

    • Daniel Raduta spune:

      Da, folosesc Facebook destul de mult pentru a arunca un ochi în preocupările prietenilor și cunoscuților mei. Nu mai zic de faptul că informațiile puse de ei pe Facebook sunt cele mai valoroase pentru mine.
      Nimic nu înlocuiește o discuție față în față, perfect de acord! Da eu zic așa: prin discuții directe cimentezi, aprofundezi și menții o relație cu o persoană. Facebook, Twitter, etc. sunt doar un mod foarte simplu de circulație a informației.

Lasă un răspuns

*