Intram sfiosi, parca speriati, pe usa de la Violeta’s; este prima oara dupa trei luni jumate cand iesim intr-un loc public; dupa trei luni jumate de drumuri intre spital si casa, avem parca un moment de normalitate.

Nu stim cu cine ne vom intalni, dar suntem atrasi irezistibil de o masa. Pana acum nu credeam ca exista. Dar uite-le, sunt sapte. Una si una. Sapte zane. Fiecare cu o bagheta invizibila.

Ne asezam la masa, nici nu stim ce sa spunem, suntem coplesiti. Noroc cu ele. Galagioase, vesele, energice cum le sta bine unor zane bune. Crisparea, incordarea, apasarea sufleteasca
ce si-au facut loc in gandurile si trupurile noastre in ultima vreme, dispar incet, incet.

Ma uit la Madalin. E bine. Suntem asaltati cu intrebari si multe idei bune. Incercam sa facem fata. Ele, zanele, fac totul sa para mult mai usor. Chiar si suma asta uriasa pare mai mica cand ma uit la ele. si totusi… mai e mult pana departe.

Schimbam idei, ne prezinta planurile lor, multe si istete. Multi oameni doresc sa ajute.
Exista Oameni in tara asta. Uitasem poate. Octavian Paler zice: “Am invatat ca indiferent cat de mult suferi, Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta…”. Si totusi, exista Oameni in tara asta.

Citesc articolul lui Mihnea Maruta. De fapt mai intai vad poza. Una dintre cele mai dragi mie. Si deja simt cum lacrimi gramada ma invadeaza. As vrea sa fug undeva sa nu ma vada nimeni. Totusi citesc. Si cata dreptate are. De multe ori astfel de ganduri ma coplesesc. Pentru ca asta e realitatea. Nimeni nu stie ce va fi.

Ce stiu e ca aici pe Pamant, exista sapte zane si multi oameni buni care sunt alaturi de noi.
Ce imi doresc e ca si acolo sus, Dumnezeu sa fie alaturi de noi, sa ne ocroteasca de acum incolo si sa ne indrume pe drumul cel bun.

Ma uit la Madalin. E obosit. Nici nu stim cum au trecut doua ore. Ne ridicam. Multumim inca o data pentru tot. Iesim in aerul rece de afara. E bine. Ma uit spre Cer, o multime de stele, Te rog…

Va multumim din suflet, zanelor si voua celorlalti! Pentru gandurile bune, pentru donatii, pentru tot!

Raluca


16 comentarii on Zanele

  1. pazitorii spune:

    cel mai important in aceasta perioada este sa ai incredere ca te vei insanatosi. nu conteaza cum, ci doar sa ai incredere. nu conteaza in ce, ci doar sa ai incredere, cu toata fiinta ta sa simti asta. un exercitiu practic in fiecare seara inainte de culcare: sa te vezi sanatos si sa simti cum organismul lupta si invinge boala. cateva idei potential de ajutor: incearca/citeste despre tratamentul alternativ (fara citostatice): cantitati “mari/uriase” de vitamina C si D – de ordinul zecilor de mii de unitati chiar sute de mii, apa “vie”(deuteriu), incearca sa faci boost la sistemul imunitar – alimentatie fara carne – dc nu se poate nu carne de la crescatorii/supermarket pline de hormoni, incearca vegetale/fructe naturale/bio/organice/din tara consumate in stare cruda (ca un iepuras :-) ), consuma ceapa, usturoi, hrean, turmeric, scortisoara, cloves, otet mere, miere, ulei masline, lapte capra numai, ceaiuri naturale – muntii apuseni etc din RO in cantitati mari/f mari. citeste intai despre tot ce am spus pana acum. Dc nu stii engleza roaga pe cineva sa te ajute sa citesti articole in engleza pe net. f important: trebuie sa te odihnesti f mult si sa ai un min de miscare de 30 min pe zi – nu mers la sala. Fara tv, muzica “grea”, citeste carti bune, incearca sa ai aer curat – nu oras/capitala.

    Totul o sa fie bine!

  2. Social comments and analytics for this post…

    This post was mentioned on Twitter by pietricel: raluca va multumeste #zanarim #draduta http://bit.ly/a5zw3s...

  3. Anca Bundaru spune:

    Yes, we can. Cum ar zice Obama. Suntem multi si bine intentionati.

  4. [...] Aseară i-am cunoscut pe Daniel și pe Raluca. Mi-am dat seama că problemele mele nu sunt probleme. Îmi tot caut cuvinte și nu le găsesc. Raluca a găsit câteva și a povestit aici. [...]

  5. Catalina spune:

    Buna,

    M-a sunat tatal meu astazi si mi-a spus ca Ovidiu unchiul tau a venit la el sa ii ceara ajutor pentru tine. Cica suntem un fel de neamuri:) nu mai conteaza asta.

    Fii atent ce am reusit sa fac de azi dimineata:

    - am vorbit la Realitatea si o sa ma ajute sa posteze bannerul tau pe site
    - am luat legatura cu cei de la Adevarul- la fel astept raspuns
    - l-am rugat pe tata sa vorbeasca la televiziunea locala din Buzau si la posturile radio

    Cu ajutorul oamenilor cu suflet mare o sa reusiti.

    Va pup

  6. valeria spune:

    Acum am descoperit povestea ta.Stiu ce inseamna lupta aceasta cu boala,si eu am L.A.L.am terminat tratam.de intretinere,deocamdata sunt bine.La inceput si mie mi-au spus de transplant,ca alta sansa nu am.Dumnezeu face minuni,am raspuns bine la tratament,Slava Domnului!Tu stii cel mai bine,oricand poate sa recidiveze,Sunt multe riscuri la transplant,dar este singura sansa sa scapi de aceasta boala.Daca medicul it spune ca trebuie facut,atunci trebuie sa-l faci.Cand poti,din cauza tratamentului,sa bei suc din legume.Eu iau si pastile din ulei de ,catina,si gel din Aloe Vera.Bineanteles am intrebat pe medicul meu curant,intreaba-l si tu pe medicul tau.It doresc multa….multa sanatate,Doamne ajuta sa se stranga toti bani.Te astept cu vesti bune.L.A.L.cu ce celule?A mele sunt cu T.Sunt sigura ca o sa invingi aceasta lupta,Sa nu iti pierzi credinta Niciodata,caci Dumnezeu nu te va uita.Increde-te si vei invinge!

  7. Ana G. spune:

    Doresc sa-ti trimit niste informatii utile (numere de telefon, adrese de mail). Unde o pot face?
    Am credinta ca te vei face bine. Sunt sigura 100%. Azi ti-am vazut cazul la metrou pe zoom. Imi transmiti foarte multa energie si foarte multa lumina. O sa preiau si eu cazul pe blogul meu personal. Sper sa te ajute. De ce nu-ti deschizi niste linii de Teledon? Ar fi mai simplu si s-ar strange mai multi bani intr-un timp f.scurt.

  8. Ana G. spune:

    Si cum iti spuneam: am si afisat cazul tau la mine pe blog dar si unul din bannere. Maine trimit la toata lista mea de cunostinte cazul tau. Sper sa te ajute!

  9. Ana G. spune:

    Oups, scuze. Aici ai linkul catre blog:http://suchardine.wordpress.co.....nd-si-bun/

  10. [...] citit astăzi pe blogul lui Chinezu despre omul Daniel Răduţă şi despre suferinţa lui. Nu-l cunosc. L-am zărit într-o fotografie dintr-un colţ de blog cu un [...]

  11. Adrian Mladin spune:

    multa multa sanatate si speram sa te faci bine!!!

    un politehnist inrait… de anu 3….

  12. Silviu spune:

    Daniel, colegii din Timisoara sunt alaturi de tine.
    http://traindprinromania.blogs.....aniel.html

    Multa sanatate!

  13. [...] comunităţii online i-a crescut imunitatea lui Daniel. După ce ne-am întâlnit miercuri, primul nostru scop fusese atins. În trei zile reuşisem să-i demonstrăm lui Daniel că nu e [...]

  14. [...] Nici nu avea cum, ți-am zis deja că este un om excepțional și toată lumea îl iubește. Zânele bune există și au demarat o campanie pentru donații și licitații. Iată doar câteva dintre [...]

Lasă un răspuns

*