Desi am zis sa ma tin departe, macar acum pe ultima suta de metri inainte sa nasc, de probleme si nelinisti, nu pot. Sunt revoltata. Stiu ca sunt o gramada de cazuri aflate poate in aceeasi situatie. Imi cer scuze fata de ceilalti, dar o sa vorbesc de unul anume pentru ca stiu ca este extrem de urgent. Sotul meu a vorbit cu Magda Ciobanu , ar trebui sa ajunga si ea pe 3 Martie la spitalul San Raffaele, am primit si eu un email de la ea, expunandu-mi pe larg experienta ei cu formularul E112. Stiu ca Magda este o luptatoare, a trecut prin foarte multe, iar acum cand lucrurile s-au mai asezat pentru ea, se loveste de indiferenta celor din tara.
De ce un bolnav trebuie sa ajunga de cele mai multe ori in stare grava, pana sa obtina aceste inlesniri de la stat, care pana la urma sunt perfect justificabile?
Acum ma gandesc la ceea ce a promis dl Dan Voiculescu, ca se va implica in rezolvarea acestor probleme legate de sistemul de sanatate. Ma gandesc ca pornind de la cazuri concrete ca cel al Magdei, s-ar putea scoate la iveala problemele si cum ar putea fi ele rezolvate.
Stiu ca pentru ea este foarte foarte urgent. Oare s-ar putea face ceva rapid plecand de la acest caz concret?

“Atât cât mă ajută forţele şi raţiunea, prescripţiunile mele să fie făcute numai spre folosul şi buna stare a bolnavilor, să-i feresc de orice daună sau violenţă.” (din Jurământul lui Hippocrate)

Oare dna DOCTOR de la CASMB cunoaste acest juramant?


6 comentarii on Un strigat de ajutor si formularul E112

  1. andra spune:

    Alexandra are 23 de ani si este studenta in anul V la Facultatea de Medicina Dentara din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Targu Mures.

    In luna noiembrie a fost diagnosticata cu Leucemie Acuta Limfoblastica cu Celule T, o maladie ce afecteaza productia de leucocite(globule albe), determinand reproducerea incontrolabila a celulelor canceroase in detrimentul celor sanatoase.

    Aceasta boala este curabila printr-un tratament medicamentos cu citostatice urmat de o operatie de transplant medular de la un donator compatibil.

    Desi se aseamana fizic, Alexandra si Livia, sora ei, nu sunt compatibile genetic.

    Astfel, suma necesara efectuarii transplantului se ridica la 100.000 euro, o suma mult prea mare pentru posibilitatile ei si a familiei sale.

    Acum viata ei depinde de noi, pentru a-i readuce speranta, zambetul pe buze, dorinta de a lupta si de a deveni o invingatoare.

    Prin strangerea de donatii pentru Alexandra putem realiza un lucru maret, de omenie si sa demonstram ca impreuna o putem ajuta sa depaseasca acest obstacol al vietii.

    In speranta ca o sa ne sustineti in campaniile pe care le vom desfasura, va pun la dispozitie o serie de modalitati de donare, si anume, numerele de telefon pe care le puteti apela sau trimite un sms, conturile deschise cat si site-ul pe care il puteti vizita si afla mult mai multe detalii despre acest caz. Va atasez si linkul de pe Youtube cat si un afis de promovare.
    http://www.youtube. com/watch? v=4mUIaBwWUXQ

    Conturi:

    LEI:RO29BTRL02701201554 077XX

    EURO:RO75BTRL0270420155 4077XX

    In perioada 15.02-15.03 puteti dona 2 EURO prin trimiterea unui MESAJ SCRIS la numarul de telefon 858, valabil in retelele Orange, Vodafone si Cosmote.

    In reteaua Romtelecom puteti dona prin formarea numarului de telefon 0900900530.

    Orice suma poate fi de ajutor.

    Pentru orice informatie suplimmentara puteti accesa site-ul:

    http://www.alexandra-comanici.ro

  2. James spune:

    PUTETI AJUTA SI VOI!48 CAZURI DE BOLI FOARTE GRAVE CARE AU NEVOIE RAPID DE VOI! http://www.facebook.com/group......8318893579

    P.S. SPER CA DANIEL SA SE FACA BINE SI SURPLUSUL DE BANI DIN DONATII DE CARE NU ARE NEVOIE SA-I DONEZE CELOR DE MAI SUS!VA DORESC NUMAI BINE!

  3. Livia spune:

    Dragii mei, ma bucur pentru voi ca ati ajuns cu bine la acest moment si ma rog sa va fie bine si pe mai departe, ca bebelusul vostru sa vina cu bine pe lume si ca Daniel sa se vindece. Sora mea, Alexandra este, asa cum stiti, in alt spital din Italia avand acelasi diagnostic. Ea are nevoie de celulele stem ale unui donator neinrudit, noi 2 neffind compatibile. Ceea ce vreau sa va spun este ca la spitalul de aici a fost primita fara ca noi sa fim nevoiti sa platim spitaliazarea. Noi avem formularul E112, dar nici de acela nu am avut nevoie. Exista un acord international intre tarile din UE care acopera si analizele si spitalizarea (mai putin transplantul in sine pe care va trebui sa il suportam noi) iar internarile Alexandrei au fost facute pe baza cardului albastru eliberat de Casa de Asigurari Mures. Va spun toate aceste lucruri in ideea ca poate acest card albastru v-ar putea scuti si pe voi de cheltuielile de pana la transplant si de cele aferente spitalizarilor de zi de dupa. Doamne ajuta!

  4. [...] partiale , Leacul Durerii , ingeri cu handicap Leave a Comment Tags: Leacul Durerii De la Daniel Raduta pe site aflu [pentru inca o data] despre experienta atator oameni cu notoriul formular 112. Suferi [...]

Lasă un răspuns

*