Am fost in week-end la ski, pe Valea Dorului, undeva la 2000m. Şi au fost 2 zile incredibil de deconectante, relaxante, revigorante, ca de altfel orice perioadă petrecută pe munte, în orice anotimp al anului. Soarele placut de dimineaţă care lumina culmile din jur pe o rază de mulţi kilometri te scoate din amorţeala celor -10 grade de afară. Şi totul în jur, cât vezi cu ochii, e acoperit de o pătură groasă de zăpadă.
Ieri, înapoi în Bucureşti, în maşină, alergând de colo-colo să rezolv chestiuni legate de construcţia casei. Mă întrebam la un moment dat de ce fac asta? De ce stau într-un oraş aglomerat, murdar si stresant, de ce mi-am luat un serviciu care imi oferă mari provocări intelectuale dar imi fură mai mult de 8 ore pe zi, de ce ma chinui să fac o casă unde în acelaşi oras? Nu mai bine mă mut undeva într-o localitate mică de munte, unde aş avea o viaţă cu totul altfel?
Ei bine, deocamdata nu pot face pasul ăsta. În esenţa n-am curaj: să renunţ la un serviciu încă foarte provocator, la un venit decent, la întâlnirile cu oameni dragi, la oraşul care-mi asigură un confort ridicat. Dacă o să am vreodată, o să ma consider cel mai curajos om.

P.S. Nici în lumea idilică de la 2000m, într-o zi de iarnă superbă n-am scăpat de veşnica meteahna românaşilor mei, povestită mai bine decât aş putea-o face eu aici si aici.


5 comentarii on Oraşul

  1. Andrei spune:

    Te contrazici. Cum adică îţi oferă un confort ridicat dacă este aglomerat, murdar şi stresant?

  2. dan spune:

    E pana la urma vorba de un confort material care la randul lui asigura un anumit confort psihologic.

  3. Andrei spune:

    Înseamnă că de asta stai în oraş. Confortul psihologic dat de cel material este mai bun pentru tine decât cel dat de o casă la munte; sau câştigul de confort dat de o casă la munte este prea mic pentru a compensa stressul schimbării modului de viaţă.

  4. Andrei Husanu spune:

    bucurestil… ca si alte orase mari… are “plusurile” sale… si in acelasi timp si “minusuri”. PLUS: ca iti ofera o multime de posibilitati, caci aici incep sa se roteasca toti banii din Ro… multi oameni… MINUS: cere foarte multa energie. Intotdeauna cand am fost intrebat: “si… ramai in Bucuresti?” am raspuns: “pana la 30-40 ani…. ca pe urma ma mut inapoi in Ungheniu meu”. Cat timp suntem tineri si avem energie… mai merita sa stai aici…. dar doamne fereste sa te ajunga batrinetzea aici…. Mi-e mila de batrinii care ii vad prin autobuze/tramvaie, care, chiar ca am impresia ca traiesc in jungla, si sunt si foarte stresati in locurile publice…..

  5. Cristina spune:

    Nu mai sunt mere? Tot astept cu interes un nou post si nu mai apare. Sper ca nu te-ai lasat!Ar fi pacat, mare pacat!

Lasă un răspuns

*